Bilder

Herefoss Rundt 2008

Herefoss Rundt ble gikk av stabelen i strålende vær 2. pinsedag. Godt over 100 syklister stillte til starten som gikk fra Myra Skole kl. 10. Siden det denne dagen ikke ble arrangert Norges Cup var det flere eliteutøvere som hadde tatt turen. Fra FOCC deltok Rykk, Ket og Bolla.


Bolla og resten av de som var forhåndspåmeldt, måtte stå i lang kø for å få utdelt startnummer! Litt kjedelig,
da de som ikke var forhåndspåmeldt, slapp unna køen! Jaja! Uansett, mange deltakere på dagens Herefoss Rundt...! ... og det var bra!


Ket Komèt hadde kost seg i sola hele pinsehelgen, og hadde fått en fin rosa farge..! "Fy fader, det gjør dritvondt å ha på sykkeldrakten! Kanskje jeg skal sykle uten? Er jo så fint vær!", kommenterte Kjetil før start.


Espen Rykk hadde tatt turen fra Stavanger for å delta på Herefoss Rundt...! Bolla var tilbake fra forkjølelse og gledet seg til dagens ritt. Ket Komét tar siste tissepause før start!!! Det var disse tre som skulle forsvare FOCCs farger i dag!


ACC var arrangør og hadde selvsagt mange deltakere i dagens ritt ...og som vanlig var det ikke noe å si på utstyret! "Lurer på om det er minimumskrav til utstyr for å bli ACC-medlem", spøkte en deltaker før start. "Det er det tydeligvis ikke i FOCC", spøkte han videre.

 


GSK-gutta var selvsagt tilstede og i godt humør som alltid...! Tengel viser frem de nybarberte leggene.


Jagerne fra Dølemo (uten den brune Mercedesen som følgebilen i dag) stilte også mannsterke til start...! Tenkte på en ting: litt kjedelig for Dølemogutta å kjøre til startområdet på Myra i Arendal, sykle Herefoss Rundt som blant annet sykles innom Dølemo, for deretter å returnere til målområdet i Arendal..... og for SÅ å dra hjem til Dølemo igjen etter rittet. Hehe, artig å tenke på!


Geir "Bizkit" Bisgård var med på dagens ritt, og stilte selvsagt i full Merida outfit. "Formen e bra", kommenterte Bizkit før start, samtidig som han retter på junior for å få den i kjøreretningen...


Rittet er igang og et enormt stor felt starter samtidig, både rekord og tur i samme pulje. Noen kommenterte etter målgang at ACC burde vurdert å dele deltakerne i 2-3 puljer, med rekordsyklister i egen gruppe. Kjør debatt!


Her passerer syklistene Rannekleiv. Masterbilen kjører foran! Et meget stort felt som strekker seg flere hundre meter bakover! En flott dag og et perfekt utgangspunkt for sykkelritt...!


For de som ikke var deltaker eller tilskuer på dagens Herefoss Rundt kunne allikevel følge rittet på FOCCs nettside. Der var det GPS tracking av Ket Komèt, og en kunne hele tiden følge utviklingen, gj.snittfart, høydemeter, tilbakelagt distanse osv, samt hvor feltet tilenhver tid befant seg! GPS tracking fra dagens ritt, se her 


Etter omtrent 7 mil på sykkelen, var syklistene på vei opp Gauslåbakkene! GSK fremme og drar det lange feltet, med Bizkit like bak! Mange hang med feltet på dette tidspunket... men litt lengre opp i bakken før Hynnekleiv måtte flere slippe da farten ble for stor.


Dag Otto henger med opp Gauslå... Lengre bak kommer Espen Rykk og Bolla, på halen av feltet.
Ket hadde dessverre sluppet på dette tidspunktet.

 


Sykkellinda i fint driv opp Gauslåbakkene sammen med to fra ACC. "JOBBA PÅ NU...!!!"


10 minutter bak tetfeltet, kommer en større gruppe med Ket Komét i front.


Like ved Svenes, etter ca. 10 mil  -  Det begynner å dra seg til... og en mindre tetgruppe på 8 syklister har gått i brudd. Deriblant Bizkit til høyre i bildet, et par KCK`ere og Christian Frivold fra GSK.  


Sekunder bak kommer et større felt som jakter bruddet foran. Her sitter blant andre Dag Otto i fjerde posisjon og Tengel midt i feltet. Klarer de å ta igjen Bizkit og Co...?


3 og et halvt minutt senere kommer Linda og ei sykkelvenninne...! Men hvor er Rykk?
Ser ut til at Linda knuser ham i dag! :-)


6 minutter bak Lindas gruppe, og 10 minutter bak tetgruppa til Bizkit, kommer Rykk og co med Michael Mørland fra GSK i front. På bilder ser vi Rykk gjøre seg klar til å få langet vannflaske fra Krise i veikanten.


Men så var det slutt for Rykk...! "Gikk på en stjernesmell i bakken opp mot Blakstadheia og mista dermed feltet jeg var i. Derfra og inn er de verste 5 km på sykkelsetet så langt. Faktisk verre enn Trondheim -Oslo (eller iallefall i nærheten). Var helt skrapa tom for energi", fortalte Rykk på bloggen etter dagens ritt.


Smiler dog tappert til FOCCs utsendte fotograf på toppen bakken!


Fotografen fikk ikke med seg spurten mellom Bizkit og Ole Jørgen Bråten fra Rye. Heller ikke spurten i gruppen med Tengel og Dag Otto ble fotografert av FOCC. Dog var det andre grupper som spurtet i mål. Her kjempes det om plasser blant de 20 beste.


Hvordan hadde det gått med Bjørn "Rosinbolla"??? "Ved stigningene opp fra Gauslå måtte jeg bite i det sure eplet og la feltet gå. Heldigvis var det to til som slapp så vi ble 3 stykker som samarbeidet videre opp til Svenes og videre opp igjennom, til Lauvrak og ned til Mykland. Vi ble etterhvert tatt igjen av et større felt etter Mykland og det lettet litt på trykket. Men i stigningene opp mot Hinnebu måtte jeg enda en gang innse at beina ikke holdt. Så derfra og inn kjørte jeg alene med tømmerstokkene mine", fortalte Bolla etter rittet.  


Mafioso i strålende humør i det han passerer målstreken, vel viten om at han hadde en FOCCer bak seg på resultatlisten.


Jarle Storrem STORFORNØYD etter målgang. Først og fremst fordi han IGJEN hadde slått FOCCs Ket Komèt.
"Slo Ket Komèt igjen i dag, og det var ikke noe temposykling, men ett skikkelig ritt!! Du får trene litt, og komme sterkere tilbake på Colorlinetour", meldte Jarle lattermildt til Kjetil etter løpet.


Ket kommer mot mål, og var fornøyd med dagens innsats tross nok et tap mot Jarle Storrem, og enda en ripe i lakken! "Jaja... fin gjennomkjøring i dag, men slet med veldig tunge bein på slutten gitt", uttalte Ket etter målgang.


Krise snikfotograferte bilder fra "teambilen/firmabilen" til Turbo Tengel, Der fant vi bananer, sykkelpumper, murerbøtte, smøremidler for nybarberte bein, samt massasjeolje og saltsyre. "Det er mine hemmelige våpen i kampen mot sekundene og FOCC", sa Tengel da han så Krise snikfotografere bilen hans.


Bizkit i godt humør etter rittet og var fornøyd med 2.plass. Viser stolt frem den nye fantomdrakten sin.
"Fin lue Bizkit, kommenterte Tengel idet han forlot området.  


Ket og Mafioso var ikke særlig fornøyde med at kaka var tomspist og kaffen var drukket opp. "Etter å ha gledet seg i mange mil til å se hva slags godsaker ACC hadde hostet opp når vi kom trøtte og slitne i mål, var det et slag i trynet å oppleve at det var tomt for kake og kaffe i målområdet! ... Noe må de jo ha klart å skrape sammen når alle syklister betaler 150 - 200 kr i startkontingent... Men tror du ikke at de to sjokoladekakeskuffene de hadde, var tømt ned til den minste smule... for oss som kom litt senere enn rekordgruppa var det altså ingenting igjen!!! Det er dårlig av ACC....", kommenterte Ket surt etter rittet.  


Ket måtte tåle mye mobb og tun fra Mafioso og Jarle!!! "Satser på at dere har lagt formtoppen litt for tidlig...så får vi se hvem som får hakk i ramma utover... hehe... Gir meg ikke enda vet dere" kommenterte Ket.Linda fornøyd med Herefoss Rundt, og sikkert veldig glad for at hun satte Espen Rykk på plass!!!


FOCC gjengen prater om løst og fast etter rittet. Hva har Krise i Brugsen posen mon tro?
Takk for i dag.