Bilder

Color Line Tour 2008

Strålende vær under årets Color Line Tour, med over 800 syklister til start. Dette rittet har alt; strålende arrangement, god sikkerhet, flott natur, masse deltakere og sosiale aktiviteter etter målgang! FOCC stilte med Bolla, Rykk, Ket Komèt, Karl Kleiva, Krompen og nykommer Peder Pedal til start. Bolla ble beste mann på 6t 13min. Kleiva og Pedal imponerte, Haakon leverte, mens Komèt og Rykk dessverre måtte bryte etter velt.


Helt optimale forhold denne lørdagen i mai, og alt lå til rette for en kanon sykkeldag! "Årets høydepunkt, og årets hovedmål på sykkelsetet for min del", kommenterte Kaptein Rykk før start. Haakon i rosa og Bjørn "Bolla" var helt enige. De gledet seg til sykkelturen opp Setesdalen! Alle tre hadde meldt seg på i 6-timers gruppa!


Debutant Peder Pedal (til venstre) var spent før start. Han hadde kun syklet 4 ganger på sin 2 ukers nye racersykkel. Hans lengste treningstur før CLT var 45km. Ikke rart den mannen var spent...!  Bolla og Ket Komèt derimot, er jo nesten som "veteraner" å regne, ihvertfall i FOCC-sammengeng! Bolla hadde som nevnt meldt seg på i 6-timers gruppa og Ket Komèt i 6,5 timers. "MY legs are OK, og formen er upåklagelig", uttalte en selvsikker Komèt før start i Kristiansand.


Alltid positiv rivalisering mellom de rosa Sykkelsesong-rytterne og FOCC-syklistene! Espen Rykk forteller her at Team Sykkelsesongen kunne forvente tøff kamp fra de gule og svarte på vei mot Hovden!


Grimstad Sykleklubb stiller alltid mannsterke til start på Color Line Tour.


Geir "Bizkit" Bisgård (Team Merida) deltok i Superspeed-gruppa og hadde selvsagt store planer for dagen!


Stig Mafioso stiller som regel alltid opp på lokale ritt, og Color Line Tour er nok en av favorittene hans! I fjor syklet han til Hovden på rundt 6.45t. I år skulle persen slås, og ikke minst sykle fortere enn samtlige i FOCC. "Har lagt ut endel småkaker langsmed løypa som jeg satser på at FOCC-syklistene ikke kan motstå, og dermed blir så tunge i "sessen" opp Byklebakkene at de havner i "hengerer'n" min", kommenterte Mafioso før rittet. 


Jarle Storrem, nok en GSK-rival, som selvsagt elsker å vinne over FOCC-syklistene! Stilte optimistisk i Saunier Duval trøye i årets CLT, laget som er kjent for de ypperste klatrerne i Italia Rundt sirkuset. Med kort og fin sveis for anledningen, lignet faktisk Jarle litt på selveste Piepoli (se bilde til høyre), hvertfall hvis man legger godviljen til...! Noen enig? Vi ønsker lykke til på ferden!


Dag Otto var også klar til start og stilte i Superspeed-gruppa sammen med klubbkollegaer Linda Larsen og Turbo Tengel. Dag Otto kunne fortelle at han nylig hadde hatt noen fine treningsøkter i Alpe d`Huez, i forbindelse med oppdrag for Tv2, men påstod at han ikke hadde trent altfor mye før dagens ritt.


Rittet er igang, men allerede etter 5km gikk det GALT for Espen Kaptein Rykk. "Full stopp foran i feltet. Flat strekning i 30-35km/t, fikk bremset opp litt så det var ikke så galt når jeg traff asfalten. Men sykkelen fikk seg en trøkk på giret bak, helt bøyd og umulig å fortsette. Årets høydepunkt rett i dass", kunne Espen skuffet fortelle. 


Like etter velten ble Rykk hentet av FOCCs følgebil. "Superkjipt å måtte bryte etter kun 5km, men kult å følge rittet fra følgebils perspektiv også", uttalte Rykk i det han goflet i seg en herlig Maximbar full av energi. Gikk rykter om at Rykk pratet håll i hauet på Krise og Audun i følgebilen de omlag 21milene til Hovden! :-)


Langs løypa var det masse folk med flagg som ropte og heiet på syklistene! Her et fint bilde av en trivelig gjeng like før Evje! Jaggu har ikke Rykk klart å knipse foto akkurat i det en liten kar slår lens! Moro!


SuperSpeed hovedfelt... med Rune Steffensen og MIchael Mørland langt fremme...


Følgebilen passerer syklister i 8-timers gruppa, og vi får et raskt møte med Karl Kleiva i fint driv. Her sitter han i en 20manns gruppe på god vei mot Hovden! Dette ser bra ut Kærl...


Matstasjonen etter 111km. Bilde av Audun som hjelper Haakon med påfyll av mat og drikke! 

Dessverre, noen mil før dette, hadde Ket Komèt vært involvert i en større velt. "Ikke noe særlig med massevelt i ca 40 km/t.. moste hode i asfalten, og er egentlig glad at det gikk bra! Sykla litt videre, men mye var skjevt på sykkelen.. punkterte og mista de jeg sykla sammen med.. byttet slange og sykla videre igjen.. også punkterte jeg jaggu igjen! Byttet slange nok en gang.. og sykla videre nesten til Åraksbø.. da kom oppsamlerbilen.. og jeg kasta inn handkleet... Jaja... Fint og varmt vær er det iallfall..", kommenterte Kjetil tappert.


Ved matstasjonen etter 111km suser Tengel forbi med en kar fra Bergen på slep! På dette tidspunktet hadde Tengel gått i et solid brudd fra SuperSpeed-gruppa! Tengel hadde tydelivis store planer idag!  Vil dette holde til mål?


Enormt mange syklister som deltok i år, og dermed svært vanskelig for følgebilen å komme seg forbi og fremover! Neste avtalte følgebilstopp var etter 183km, på løypas hardeste punkt, toppen av Byklestigen.


Flott foto tatt bak hovedfeltet til SuperSpeed-gruppa!


Følgebilen passerer Superspeed og får såvidt knipsa et foto av Michael Mørland. Han fikk en solid sluttid i år på 5.48.33. Et solid resultat, og kanskje personlig rekord?


Tengel lå lenge i brudd, faktisk omlag 6mil alene i front. Han hadde på det meste opptil 5 minutter på feltet.
Imponerende av Turbo T, men ble etterhvert tatt igjen av bl.a Bizkit og co, og dertetter hovedfeltet til SuperSpeed.


Etter at Tengel lenge hadde vært i brudd, tok altså Bizkit og Ole Jørgen Braaten fra Rye over i tet.


Det var en av disse to som til slutt skulle ta hjem seieren i årets Color Line Tour.


Men på toppen av Bykle var det Ole Jørgen fra Rye som kom alene opp bakken. Hvor hadde det blitt av Geir "Bizkit" Bisgård? Hadde han stoppet i Byklebakken for å slå lens? Hadde han glemt gamle kunster? Etter rittet klagde Geir på at han fikk for lite drikke! "Fikk ikke drikke underveis, dvs fikk noe etter 160km. Beina stod rett ut i Bykle, og seieren røk igjen", fortalte en småbitter Bizkit etter målgang! "Ellers en flott tur og sinnnsykt rått arrangert av KCK. Vi kommer tilbake, både Tengel å jeg", kommenterte Bizkit videre.....


7 minutter etter at Ole Jørgen Braaten i tet hadde passert toppen ved Bykle, kom hovedfeltet til SuperSpeed.
Her satt flere GSK`ere. Er vel Rune Steffensen vi ser i bilde? Han kom til slutt i mål på 5.32.31. 


På halen av SuperSpeed satt Dag Otto, og viser dermed at den gamle helten duger enda, tross middels treningsgrunnlag i år! Resultat: 5.33.03 på Dag O2. Solid...! 


Under ett minutt bak hovedfeltet til SuperSpeed kom Tengel. "Gøy var det så lenge jeg lå i brudd. Men kjipt var det jo også at hjulet eksplofaenmederte på toppen av Bykle", kommenterte Tengel etter årets CLT. Ble ingen rekordtid på Tengel i år; til slutt 5.49.24. Men han skal ha for hans solide forsøk og aggressive kjøring!


Mens syklistene kom superslitne opp Bykle, koste Rykk seg med iskrem. "Deilig med is i varmen, kommenterte Rykk med et lurt smil. Krise Karbon hadde kjøpt inn kald øl som han skulle friste Mafioso og Jarle Storrem med idet de passerte toppen! Et ganske så usselt forsøk på å finte rivalene fra GSK?


22 minutter etter hovedfeltet til SuperSpeed passerte Rune Johannesen fra GSK. Han kom tilslutt i mål på tiden 6.09.35. God innsats! Men hvor blir det av FOCC-syklistene? Ikke sett mye gult og sort sålangt i rittet?
Kan se ut som fotografene i FOCC jobber for GSK i dag? :-)


Neida, etterhvert dukket FOCC-syklistene opp på toppen av Bykle, og først opp var Bjørn Bolla. Han får raskt påfyll av drikke (ikke øl), og sykler videre de siste 3milene. Dessverre mistet Bolla 6-timers feltet sitt i de verste stigningene, tok rett og slett en "Tengel" i dag! Bolla lå lenge i brudd foran 6-timers pulja, sammen med 10-15mann. Men det skulle vise seg å bli for tøft satset. Allikevel altså, strålende innsats av Bolla!


Omlag 9 minutter bak Bollas passering på toppen av Bykle, kom Haakon for å få siste påfyll av drikke.
På dette tidspunktet var Krompen helt i kjelleren. "Måtte gå et par av bakkene opp mot Bykle pga kramp. Stoppet på toppen av Bykle, men fikk beskjed av Krise at det var uaktuelt å bryte. Dermed kom jeg meg på sett og vis opp til Hovden. Har aldri hatet så mye på sykkelen, men dagen derpå var det meste glemt", fortalte Haakon til redaksjonen etter rittet.  


Kun 11 minutter bak Bolla, kom Mafioso og Jarle Storrem! Selvsagt i strålende humør! Fotografen i FOCC fikk sjokk og Espen satte nærmest iskremen i halsen da gamlekara kom opp bakken så tidlig! "Takk for tilbudet om en kald pils midt i "Byklebakken". Om det var et desperat forsøk på å finte oss ut i forhold til at vi begynte å nærme oss Bolla, får vi vel aldri vite. Men fristende var det... ", smilte Mafioso etter målgang. Stig og Jarle kom tilslutt i mål på 6.17.12, mot Bollas 6.12.57, så det var på hengende håret! :-)


Karl Kleiva deltok som nevnt i 8-timers pulja og hadde som mål å komme i mål under 8 timer. Den prøven bestod han med glans. Her får Karl siste service ved matstasjonen på toppen av Bykle, og lå her godt an til å sykle under 8 timer.


Bare få kilometer til mål, og Bolla smiler (ser hvertfall slik ut)...! Snart i mål til ny bestetid i FOCC, 6.12.57.
"I mål kom jeg, godt over 6 timer, men til en for meg veldig bra tid. En storartet dag, bare naturopplevelsen på Hovden i dag var jo verdt turen, helt fantastisk", fortalte Bolla etter rittet var over.

PS! ett par dager før Color Line Tour, kjørte Bolla bilen sin til Hovden, og syklet hjem igjen, slik at han han hadde transport hjem etter rittet. Tøft :-)


Bizkit måtte se seg slått i dag, og kom i mål på 5.29.13 sammen med en gruppe syklister. Kom i mål ca. 6minutter bak vinneren Braaten fra Sportsklubben Rye.


Sykkellinda med ny damerekord til Hovden!!! Kanonbra resultat, og FOCC er imponert over denne jenta!
Tid i mål ble sterke 5.38.36, kun 9minutter bak Bizkit, og litt over 10 minutter foran Turbo T.


Gutta i Sykkelsesongen var godt fornøyd med dagens innsats! De trodde lenge de hadde slått FOCC i år, men resultatlistene viste at Bjørn Bolla slo Sykkelsesongens bestemann (Per Gunnar Syrdalen) med 54 sekunder! Nesten er ikke godt nok Sykkelsesongen, haha! Prøv igjen neste år! :-) 


Mafioso koste seg med Hovdensuppe og var selvsagt strålende fornøyd med dagens innsats. Stig kommenterte følgende: "Vi storkjefta gamlekara må si oss strålende fornøyd med egen innsats, langt over våre forventninger før løpet. Det Bolla gjorde på slutten ved å rykke fra sin lille gruppe alene, står det respekt av, og reddet trolig FOCC's dyrebare ære denne gangen"...!


Jarle kom i mål sammen med Mafioso på tiden 6.17.12, et strålende resultat. Ikke rart Jarle ser glad ut på bildet. Mulig Saunier Duval drakten var det som gjorde susen?


Peder Pedal deltok i sitt aller første sykkelritt denne dagen, og syklet til Hovden på strålende; 6.55.45.
Imponerende innsats fra nykommeren! En ny stjerne er født i FOCC.  "Godt fornøyd med løpet til å være femte gang jeg sitter på en racer og det lengste jeg har kjørt på sykkel er 4,5 mil... Det var mye jeg lærte underveis og fikk litt kjeft også, men jeg hadde jo god tid til å lære i løpet av turen. Det gøye var jo at jeg slo han som kjefta på meg..", fortalte en strålende formøyd og lykkelig Peder Pedal etter målgang!


Karl Kleiva var sliten da han kom i mål, naturlig nok! Han kom i mål på tiden 7.50.01 i følge resultatlistene. Dermed klarte han målet sitt; under 8timer. Karl kommenterte følgende etter rittet: "Når det gjelder min egen innsats, så var det jo først og fremst å fullføre, og kanskje komme i mål under 8 timer. Det ble straks danna en gruppe helt fremme som gikk i bra tempo, og den holdt jeg til Valle, så da skjønte jeg at det var mulig. Deretter ble det litt alene, og krampe de 3-4 siste mila, men tida er jeg kjempefornøyd med. Alt i alt et fantastisk ritt med god stemning langs veien, norske flagg og folk som heiet og skrek".


Verken Rykk eller Tengel var spesielt fornøyd med dagens resultat, men viste allikevel tommel opp for et flott ritt og strålende arrangement. "Mi kommer sterkt tilbake neste år... Garantert", utbrøt begge to i kor...


Turbo Tengel fikk massasje etter rittet. Noen som har det...! Kanskje hofta til Ket Komèt også kunne fått litt behandling? Den fikk nemlig kjørt seg under massevelten, da skinka traff asfalten...


Kjetil ble transportert opp til Hovden, ganske forslått, og dessverre med ødelagt trøye! Men humøret var det ingenting å si på, tross dagens uheldige hendelser!


FOCC nyter en velfortjent pils i teltet like ved målområdet.


Jarle og Rune i GSK har også funnet veien til tappekrana! Vel fortjent...

Color Line Tour har alt, og blir garantert et av neste års hovedmål.

Vi ses neste år folkens