Bilder

Rykk Challenge 2008

Rykk Challenge gikk av stabelen mandag 28.juli. Espen "Rykk" Ribe, kaptein i FOCC, hadde invitert til en aldri så liten sommerutfordring i varmen; nemlig førstemann fra Fevik til Evje!
17 syklister stilte friske og raske til start på morgenkvisten. "Konkurranseformen" var jaktstart med startordning basert på handicap. De beste startet altså sist, faktisk hele 40 minutter bak første gruppe. Det ble et spennende race oppover mot Evje!!!

Utgangspunkt for Rykk Challenge:

Starttid: Puljer:
Kl 0900 Gruppe 1; De urutinerte"  
Estimert snittfart: 26,7km/t
Estimert slutt-tid: 3 timer
Kl 0905 Gruppe 2; "Pensjonistene og Osteopaten"
Estimert snittfart: 26,7km/t
Estimert slutt-tid: 2t 59 minutter
KL 0908 Gruppe 3; Ungkalvene"  
Estimert snittfart: 28,0km/t
Estimert slutt-tid: 2t 56 minutter
Kl 0925 Gruppe 4; "Mosjonistene"
Estimert snittfart: 31,0km/t
Estimert slutt-tid: 2 t 35 minutter
Kl 0930 Gruppe 5; "Sprekingene"
Estimert snittfart: 32,0km/t
Estimert slutt-tid: 2t 28minutter
Kl 0940 Gruppe 6; "De aggressive" 
Estimert snittfart: 34,33km/t
Estimert slutt-tid: 2t 20minutter

 


Gruppe 1; "De urutinerte" er i gang! Klokken er 0900 blank mandags morgen! I første gruppe starter Ron Rambo fra FOCC og to slektninger av Jostein Mentor, ferieturister fra Tigerstaden! Lykke til boys!


Gruppe 2 bestod av Joel Junior og "pensjonistene" Karl Kleiva og Jostein Mentor. De startet 5 minutter bak gruppe 1. "Koselig å være i gruppe med pensjonistene. Skal nok bli mye prat om krigen og gamle dager på veien oppover", kommenterte Joel med et smil før start.

 

 


En gjeng ungkalver fra Fevik møtte opp på morgenkvisten, klare for Rykk Challenge!
Til venstre: Lasse Tønnesen, Jørgen "Hjul", Stian "Otto Junior" Lauritzen og Thomas "Lokomotivet". 
"Mi har gode bein", kommenterte de i kor! :-) 


Espen Rykk hadde full kontroll i startområdet. Deltakere, grupper og tildelt handicap var nøye planlagt og utarbeidet på forhånd. Audun skulle være følgebil, holde orden på tidtaking og passeringer, samt lange flasker underveis!


Audun stilte med nye merker på bilen for anledningen! Original logo til og med... Kool...!  


"E klarer ikke å ha stroppene på sykkelbuksa over skuldrene, for jeg er så sykt solbrent", fortalte Stanley, og viste frem en artig patent, nemlig å knytte stoppene rundt livet. Dagen før Rykk Challenge hadde Stanley vært på båttur til Hvaløyene med Rykk og Rambo, og blitt VELDIG solbrent.


Juniorgruppa ut fra startområdet. 80,1km venter...
... og de startet 8 minutter bak gruppe 1 og 4 minutter bak gruppe 2.


Ket Komèt ser fokusert ut før start... "Dette fikser mi Stanley, e kjenner løypa godt", kommenterte den rutinerte FOCC-syklisten.


Gruppe 4, "Mosjonistene" er klare til start...! Fra venstre: Ket Kjetil Komèt, Jens Kadens og Stanley Deux Metre. Espen står til venstre og slenger noen kommentarer. Han skulle starte 5 minutter senere.


"Mosjonistene" like ved Reiersøl  -  Stanley i front og drar i god fart!
... Jakten på gruppene foran har startet...!


... 5 minutter bak jager gruppe 5, Espen og Sjur.


Tilbake på Fevik Skole; Frode Frekvens og Rune Ræser klar til start i siste pulje ut. Hele 40minutter etter første gruppe! Spennende å se om de klarer å ta igjen de andre gruppene sitt forsprang!

 


Lenger opp i landet har "Pensjonistene og Osteopaten" allerede kommet til Mjåvatn, og passerer her 28km, litt under 2 minutter bak gruppe 1, som nylig har passert samme punkt. Dermed gruppe 2 tatt innpå 3 minutter på teten siden starten på Fevik Skole. Stemningen og farten virker bra i gruppa til Karl... Det ser veldig lovende ut på dette bildet...


Ikke langt bak kommer "Ungkalvene" susende i godt driv, Lasse Tønnesen i front, med Otto Junior og Thomas Lokomotivet like bak! Vi er fortsatt på passeringspunkt 28km. På dette tidspunktet syklet "Ungkalvene" fortere enn de to gruppene foran! Tatt innpå 7minutter på Gr1 og 2min på Gr2. Dermed var det vel bare et tidsspørsmål før gruppe 1,2 og 3 ville samles! (?)


Gruppe 4, med James, Stanley og Ket Komèt er her på vei opp den lange bakken etter Mjåvatn, samme passering etter 28km. Ligger på dette tidspunktet 16minutter bak tetgruppa, og sykler dermed en del raskere  enn de 3 gruppene foran. Men fortsatt er tidsdifferansen fremover stor. Kankje for stor? Er denne gruppen fortsatt med i kampen om seier i Rykk Challenge?

 

 

 

 

 


Ikke langt bak gruppa til Stanley, kommer enda en gruppe med ambisjoner om GULL, seier og heder, nemlig Sjur og Espen Rykk. De kommer fort... fryktelig fort. Ligger etter 28km, 20minutter bak tetgruppa til Ron, Theis og Joachim. Dermed tatt inn hele 10minutter på 2,8mil. Dette kan gå!!! Eller?


For i siste gruppe, kommer Frode Frekvens og Rune Ræser... og her går det virkelig unna! Allerede etter 28km har duoen spist opp 15minutter av tidsdifferansen, og ligger her 25minutter bak teten! Ligger her 5minutter bak gruppa til Espen og Sjur og 7minutter bak gruppa til Stanley, Ket og James! Oj oj oj, for en gysare! 
På bildet til høyre ser vi Audun sekundere syklistene i det de passerer 28km, eller er det en kar som selger jordbær fra Kalvehagen?


Audun "Ruslebiff" Følgebilansvarlig hadde full kontroll med tider og passeringer, samt langet vannflasker til syklistene! Honør til Audun som alltid gjør en solid jobb for FOCC...! Han ser ganske tøff ut også! :-)


Ny passering; like før Svenes! Godt driv i gruppe 4. Tar innpå teten sakte, men sikkert.
... samtidig jager to grupper bak, med større fart!


Sjur og Rykk på samme sted, men de er kun sekunder bak gr 4 nå! Det betyr at de straks vil få kontakt med Mosjonistene; Ket Komèt, Stanley og Jens Kadens. Dette er et rotterace, og ingen ting er avgjort enda! Moro!


... kun 3 minutter bak Espen og Sjur, kommer Frekvens og Ræser i solid speed! Innen 1mil med denne farten får de antagelig kontakt med de to gruppene foran! (?) Et faremoment for Frode og Rune er hvis gruppe 4 og 5 straks samles, og de får satt en skikkelig rulle med høy fart...! Spanande!


Joda, like før Mykland blir Gr 4 og 5 samlet. Sjur og Rykk har dermed utlignet forspranget til Stanley, James og Ket. Nå må kvintetten jobbe hardt sammen! Klarer de å holde unna for Frekvens og Ræser? ... og vil de ta ytterligere innpå teten?


Lenger inni skauen har gruppe 1,2 og 3 samlet seg til èn stor gruppe, og klarer dermed å øke snittfarten! Dermed blir det enda vanskeligere for gruppene som JAGER bak, som nå må sykle over estimert snittfart for å ta igjen teten! Vil de klare det før Evje? Neppe! På dette tidspunktet så det ikke veldig lovende ut for gruppene bak angående seieren i Rykk Ch.


Her ser vi Frekvens og Ræser er i ferd med å hente gr 4 og 5. Her er det syklet nøyaktig 6mil..


Frekvens og Rune Ræser holdt så høy fart at James og Ket måtte slippe "feltet".
Stanley, Rykk og Sjur hang seg på, men Stanley måtte raskt hoppa av han også, og slapp seg ned til Ket og James igjen!


Tetgruppa holder jevn fart, med solide Kong Karl i førersetet (...igjen). Begynner å nærme seg Evje! Ca. 2 mil igjen... og spenningen stiger! Tetgruppa begynner å ane at dette kan holde inn...  Aner vi et spurtoppgjør i denne 9manns-gruppa? Eller vil jagerne bak klare å ta igjen forspranget? Under 2 mil igjen altså...


Noen få kilometer senere har 9manns-gruppa blitt en kvartett. Otto Junior og Karl virker sterke, med Team Taktskifte på hjul. På dette tidspunktet ser det ut som Rykk Challenge-vinneren skulle bli en av disse 4 syklistene. Heia Kæl...!!!

 

 

 

 


Å nei og nei, Kæl må slippe da 16-årige Theis Taktskifte kliner til en stigning. 
Stian Lauritz klarer å bite seg fast, og de får straks en luke!


Inn mot mål blir Theis for sterk, og vinner lett i ensom majestet...
Flott sykla Theis! Grattis med seieren i tidenes første Rykk Challenge!

 

 


Onkel til Theis kommer inn på en solid 2.plass! Dermed stikker feriegjestene av med gull og sølv!
Men hvor blir det av Karl Kleiva? Blir det podiet? Kanskje spurtduell med Stian Lauritzen?


Otto Jr blir for sterk for Karl de siste kilometerne, og blir dermed nr 3. Flott sykla av Stian Lauritzen!


Karl inn til 4.plass, kun 34 sekunder bak bronsen og 1min 30sek bak vinneren! 
Beste FOCC`er !!! Bra kjørt Kong Karl. Du er i kjempeform!


Så var det tid for spurtoppgjør! Frekvens og Rune har passert Gr 4 og 5, og kjemper her om 5. og 6.plass!


Rune Ræser viser solide spurtegenskaper, og blir nr. 5 i Rykk Challenge!


... slår Frode med 2 sykkellengder! Disse to gutta har kjørt meget godt sammen fra Fevik til Evje.
Startet med 40minutters handicap, og kommer bare 8 minutter bak i mål. Imponerende!
Tid 2.15.38, fra Fevik til Evje (80,1km). Klart bestenotering for dagen!


Rykk måtte slippe Frode og Rune Ræser ca. 5km før mål. Blir dermed nr 7, ni minutter bak vinneren Theis.
Espen Rykk fikk dagens 3 beste tid fra Fevik til Evje: 2.26.14.


Nr 8 blir Thomas Lokomotivet, litt over 9 minutter bak vinneren. Bra kjørt...!

 

 

 

 

 

 


Sammen over mål sykler Joel, Lasse og Jostein, 11minutter bak vinneren.

 

 

 

 

 


"Ungkalvene" var fornøyd med dagens innsats, selv om det ikke ble seier! "Dette var moro! Vi stiller neste år, garantert", kommenterte Lasse etter løpet. Otto Jr og Thomas nikker og er enig...  


Stanley ble nr 12 i dag og var ganske fornøyd etter "rittet": "Gruppa mi holder estimert snittfart fra Fevik til Evje, og vi sykla jevnt bra hele veien! Men de andre gruppene hadde for stort forsprang! Det ble ikke lett. I tillegg ble vi spist opp av gr 5 og 6. De sykla vanvittig bra! Plasseringen er så som så, men tror tiden ble ålreit", kommenterte Stanley etter målgang!


Sjur blir nr 13. Noen få sekunder bak Stanley. Ca. en mil før mål gikk Sjur på en smell og måtte slippe gruppen med Frode, Rune og Espen.


James blir nr 14 og Ket nr 15. "Det var en fin tur selv om temperaturen til tider var i overkant. Første gang jeg har satt pris på motvind når jeg sykler", kommenterte James etter Rykk Challenge.


Frode Frekvens og Espen Rykk gratulerer vinneren, Theis ”Taktskifte” Magelssen.


Like ved målområdet fant Karl og Joel en fin bekk å bade i. "Deilig å kjøle seg ned etter mange mil på sykkelen i vanvittig varme", smilte Karl der han lå og koste seg i bekken!


Ket Komèt var veldig sliten etter rittet i dag! For mye schlaraffenliv på beachen i sommer?
Karl viser stolt frem FOCC boxeren han har kjøpt på webshopen på focc.no. LØP OG KJØP!


Sportsdirketør Stanley viser tommel opp og var strålende fornøyd med Rykk Challenge! "Denne konkurranseformen håper jeg blir en årlig begivenhet. Kanskje Focc skal arrangere dette neste år også?"
På bildet: Vilde, Mette Flette og Marie (Stanleys niese).


Etter alle var kommet i mål, dro de fleste ned til Evje City for å spise lunsj, samt preike om dagens ritt.
Sjur koste seg med medbrakt kokte egg, mens Stanley spanderte på seg kyllingsandwich med pomfritt.
Ikke rart BMi`n varierer innad i FOCC-leiren!


Mens alle kjøpte seg kald Cola da de ankom Evje, tok James en snus og kjøpte seg en god varm kaffe!


Frekvens og Rambo koser seg med lunsj. Rambo måtte dessverre bryte i dag, mens frode var godt fornøyd med dagen! "Mi hadde over 35km/t i snitt, og det er jeg veldig godt fornøyd med", kommenterte Frode. "Det var moro å sykle sammen med Rune Ræser".  

 

 


Mentor bestilte Pizza og tar en velfortjent bit...!


Stanley viser frem "Riks-TV"-sveisen sin!


Rune Ræser syntes det var spennende og annerledes å sykle Jaktstart.


Jarle fotograf koser seg med kule-is! Det samme gjør Ket Komèt.

 

 


Alle koste seg i Evje etter Rykk Challenge! God mat og høy stemning!
"Ingenting er som en varm sommerdag i Evje City" kommenterte Rykk.


Så var det på tide å sykle hjem igjen! De fleste jukset og fikk transport hjem til Fevik, mens Rykk, Frekvens, Sjur, Joel og Rune Ræser syklet de 8milene hjem igjen.

RESULTATER RYKK CHALLENGE:
 

 

RESULTATER TID:

 

lassering: Deltaker: Tid: Fevik - Evje
1 Rune "Ræser" Steffensen 2.15.48
2 Frode "Frekvens" Novik 2.15.48
3 Espen "Rykk" Ribe 2.26.14
4 Sjur "7r Lur" Dugstad 2.31.50
5 Stian "Stanley Deux Metre" Mjåsund 2.36.47
6 Jens "Kadens" Jensen 2.36.55
7 Ket "Komet" Ribe 2.36.55
8 Stian Lauritzen 2.40.10
9 Karl Grøsle 2.43.44
10 Theis "Taktskifte" Magelssen 2.47.12
11 Joachim Magelssen 2.47.23
12 Thomas "Lokomotivet" 2.48.19
13 Lasse Tønnesen 2.50.44
14 Joel Haugeberg 2.53.44
15 Jostein "Mentor"  2.53.44
16 Ron "Rambo" DNF
17 Jørgen DNF

 

 

Plassering: Deltaker: Tidsdifferanse:
1 Theis "Taktskifte" Magelssen 00.00
2 Joachim Magelssen (+) 11 sek
3 Stian "Otto Jr" Lauritzen (+) 58 sek
4 Karl "Kleiva" Grøsle (+) 1 min 32 sek
5 Rune "Ræser" Steffensen (+) 8 min 14 sek
6 Frode "Frekvens" Novik (+) 8 min 15 sek
7 Espen "Rykk" Ribe (+) 9 min 02 sek
8 Thomas "Lokomotivet" (+) 9 min 07 sek
9 Joel Julian Julius Junior Haugeberg (+) 11 min 08 sek
10 Jostein "Mentor"  (+) 11 min 08 sek
11 Lasse Tønnesen (+) 11 min 08 sek
12 Stian "Stanley Deux Metre" Mjåsund (+) 14 min 35 sek
13 Sjur "7r Lur" Dugstad (+) 14 min 39 sek
14 Jens "Kadens" Jensen (+) 14 min 43 sek
15 Kjetil "Ket Komèt" Ribe (+) 14 min 43 sek
16 Ron "Rambo"  DNF
17 Jørgen "Ungkalv" DNF