Nyheter

Kim Krampe lader opp til FGP!

Etter å ha ligget på latsiden siden sykkelferie på Grand Canaria i mars 2013, har Kim endelig børstet støv av sykkelen for å klargjøre seg til FGP 2014. Kim ble utfordret av sin kommende svoger som meldte han på Le Tour de Thoreid, som er hans første ritt siden 2012. Med helikopter i luften, ble syklistene fulgt fra luften gjennom de 12 harde km gjennom idylliske Blaker. Kim forteller selv hvordan det gikk.

Etter ca 30 mil på landevei i løpet av sommeren, stått på seddu, ble jeg meldt på Le Tour De Thoreid av min kommende svoger. Tenkte dette var ett passende ritt å starte med ettersom jeg ikke har deltatt i ritt siden klubbmesterskapet i 2012 :-)
 
 
12 km ren sykkelglede langs landeveien i idylliske Blaker på terrengsykkel, visstnok en postrunde fra gammelt av. Rittet har noen fellestrekk med vårt eget FOCC Challenge da en ildsjel siden oppstart i 2005 har ført rittet fra 9 deltakere til 146 påmeldte deltakere i 2014. Rittet er uformelt og vanlige trafikkregler og sunn fornuft gjelder, og der stopper vel også likhetstrekkene. Det er fellesstart og alle bør stille på eget lag med minst fire og maks ni ryttere per lag. Det spurtes om grønn trøye, det knives om gul trøye til beste mannlige utøver, rosa til beste kvinnelige, hvit trøye går til beste mannlige rookie, og lilla til den feminine siden. I tillegg er det polkadott for beste klatrer, men den gjeveste prisen er nok til beste lag, og her er det tiden på de fire beste på hvert lag som legges sammen. 
 
 
Spenningen før start var til å ta og føle på. Det ligger stor prestisje i dette uformelle rittet, og lagene knives både i forkant og underveis. Oppmøte var på Thoreid Gård der sekretariatet var på plass under partyteltet, og låven var dekket til banketten på kvelden. Makan til støtteapparat skal du lete lenge etter, sikkert 40 stk i oransje crew-skjorter med tillegg av noen snæksne i rosa.
 
 
Og som seg hør og bør på landet så var det selvfølgelig følgefirehjulinger, mange firehjulinger! Og for å toppe heile driten så er det selvfølgelig leid inn helikopter får å filme hele rittet. Dette er jammen gjort siden 2010 med blant annet med Mads Kaggestad som reporter. Anbefaler å ta en titt på tidligere års filmer!
 
 
Oppvarming er viktig. God temperatur i lufta :-)
 
 
Sexyteriatet var på plass og fikk orden på deltagerene :-)
 
 
Det er flying start i rittet. Hvert lag må på forhånd ha meldt inn en person som skal kjempe om grønn trøye og disse starter først, ca. 50 m foran trøyevinnerne fra fjoråret (seedet) og deretter kommer lagene ca. 50 m bak der igjen hvor beste lag fra fjoråret står lengst frem.
 
 
For 2014 var regjerende mester det laget jeg syklet for. Laget heter RR-BMC og RR står for Rånåsfoss Riders som også er ett område på landet her ute :-) Kan ikke akkurat sies å være en forsterkning å få inn undertegnede :-)
 
 
Når helikopteret lettet fra gården og kruste bak oss på startstreken, utrolig kul følelse å ha helikopter hengende over deg som filmer, var det klart for start. Politiet var selvfølgelig på plass og ledet an. Bånn gass med en gang, og melkesyra tar meg før jeg når startstreken hvor quick timing sitt utstyr starter tiden på meg. Dette skyldes i utgangspunktet at lagene må ta igjen de foran og at første sprint allerede er 500 m etter start. Det gikk unna. Var pinne stiv men heldigvis var det nedover rett etter spurten og jeg fikk tatt meg litt inn før slettene der motvinden medførte at det roet seg veldig da ingen ville dra. Passet meg ypperlig :-)
 
Ett par tre stykker stikker i brudd med en gang på slettene, deriblant en «gamling» ved navn Terje Bjerkrheim, som skal vise seg svært sterk og han holder ledelsen helt inn. Ingen lag tar ansvaret for å hente inn utbryterne, derfor blir det ett stort felt samlet helt inn til Myrimellom der siste klatrepoeng ble delt ut. Dette var en seig bakke og Klatremusa hadde ikke sjans til å henge med der. Litt mye god mat og vin i sommer setter jeg den på :-)
 
Etter bakken var det ca. 1,4 km inn til mål, og det var bare å kruse inn til ca. 1 min bak vinneren. Grattis til Sport 1 og Bjerkrheim, samt Tour De Toreid som ble beste lag og tok en velfortjent hjemmeseier. Vil du lese mer så sjekk ut hjemmesiden: http://letourdethoreid.wordpress.com/. 
 
 
Utrolig morsomt å være med til tross for sofakropp. Skal ikke se bort fra at jeg blir å finne på startstreken igjen. Spørs om jeg får fornyet tillit på RR-BMC etter den prestasjonen så kanskje jeg må ty til eget lag!? Fikk heller ikke deltatt på bankett så det skal jeg i hvert fall ha til gode. Bare så det er sagt så var dette en fin oppkjøring til FGP, 12 km full fart holder for en dårlig trent sommerkjukkas. Jeg håper og regner med å se alle på FGP om du er godt eller dårlig trent, betyr ingenting da banketten er viktigst :-)
 
Onsdag 13 aug 2014Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
august (10)
juli (3)
juni (1)
mai (1)
april (4)
mars (1)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil