Nyheter

Espen Rykk med god innsats i Jadarhusrittet i Sandnes søndag 3.juni

Espen Rykk Ribe med god innsats i SandnesSøndag 3.juni var det klart for det årlige Jadarhusrittet i Sandnes, arrangert av Sandnes Sykkelklubb. Over 100 deltakere hadde meldt seg på rittet i det flotte været på Vestlandet denne dagen. Blant alle deltakerne, var FOCC-kaptein Espen Ribe, som til daglig bor og jobber i Stavanger. Jadarhusrittet er omlag 12 mil langt, med 1250høydemeter. Espen brukte 3timer  51 minutter, og hadde en snittfart på 31.2km/t. God innsats Rykk!

 


Espen Rykk Ribe forteller selv om sin deltakelse i Jadarhusrittet. Les under…
 
Jeg startet med relativt lave forhåpninger på dette rittet, noen av bakkene er syke. Rittet består av iallefall 2 bakker som er mye verre enn Grøsle kleivene... Som kjent er jeg ingen klatrer! Hadde likevel ambisjoner om å holde med de beste så langt jeg kunne. Men som alltid for FOCCer`s så følger jeg ikke med i starten og en stor gruppe stikker fra. Det danner seg snart en stor gruppe nr.2 også, denne kjemper jeg meg inn i. Vi begynner med rulle og farten er høy. Rulla fungerer relativt bra i begynnelsen.

Mila går, kjører forbi Undheim (der hvor bøndenes forhandlingsleder (Bjarne) bor). 
Deretter ut på E39 et lite stykke, her ligger vi i 50km/t på slettene.

Så kommer vi inn på bondelandet igjen, små, men fine veier med masse sauedrit og plenty med ferister. Plutselig står det en ku langt ute i veien, hehe, men det gikk greit. Ingen stygge kuvelt! Vanskelig med rulle på denne veien, det er trangt.

Til nå har det vært småkupert, nå begynner de store bakkene. Jeg henger godt med, ingen problem i bakkene. Er med de første over alle de store bakkene. Folket er tydeligvis livredde for å bruke for mye krutt i bakkene (eller så er Rykk i kanonform??).

(2mil igjen) På vei ned fra siste motbakken ved Gjesdal Spinneri som er løypas definitivt hardeste del, tar jeg igjen noen syklister, men ingen er interessert i å gå i brudd. Venter på feltet, feltet kommer, men da stopper rulla i feltet opp.
 
(1mil igjen) Da stikker det et brudd på 5 personer, jeg avventer for å se på feltets reaksjon. Men det skjer ingenting, Rykk Ribe tar opp jakten. De ligger omtrent 75m foran meg. svak motbakke, perfekt!! Rykket mitt distanserer feltet og jeg er i utbrytergruppa. Vi organiserer en strålende rulle med 6-7 personer. Det går meget raskt i svakt nedoverbakke. Feltet når oss aldri igjen. Vi sykler samlet inn på 3t51min. Det var ingen muligheter til å spurte, målområdet lå inn forbi rundkjøringer og gangstier etc... Sikkert like greit.

Som jeg nevnte så fungerte rulla sånn passe i begynnelsen, men etterhvert
ble det mye rot. Blant annet så var det en god del fra Bryne sykkelklubb som oppførte seg som idioter i feltet. Rallykjøring i sykkelfelt er ikke noe jeg liker. Bytte posisjoner helt plutselig, er etter min mening helt idioti.
 
Det ble også gjort mange av de samme feilene som i Color Line Tour-rulla, som det å bytte felt i rulla alt for tidlig. Jeg synes det er sinnsykt merkelig at de store sykkelklubbene ikke er bedre på dette enn det de er. Det burde vært påbudt for alle med rulleteori! Det er jo ikke så vanskelig, FOCC har jo skjønt det til og med!!

Fakta om dagnes ritt:
1250høydemeter. Totalt 12 mil. 3t 51 min 31.2km/t i snitt.


   Målområdet i Sandnes etter målgang...
  


   Espen Rykk sitt bevis på dagens deltakelse! :-)
 
De andre FOCC-syklistene, som bor i Oslo, Trondheim og Sørlandet, brukte denne vakre søndagen til vanlig trening i sine byer. Det var kun Espen som deltok i ritt denne helgen altså!
 
Neste helg skal Frode Frekvens bryne seg på 19 mil i Trondheimsfjorden Rundt. 
Reportasje derfra kommer søndag om en uke!
 
Søndag 03 jun 2007Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
2007 (43)
august (6)
juli (3)
juni (7)
mai (6)
april (7)
januar (2)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil