Nyheter

Byglandsfjorden rundt, en seightseeingtur med startnummer på ryggen

Bolla representerte FOCC i Byglansfjorden RundtDa jeg tidligere i uka fikk se at Byglandsfjorden rundt sto for tur og det var meldt glitrende varmt vær til helga, bare måtte jeg melde meg på.Dessuten, før rittet hadde jeg aldri vært på vestsida av Byglandsfjorden så det var og en grunn til at jeg lot familie være familie, og reiste alene over til Evje søndags morgen for å ta en seightseeing tur på sykkel.Innstillinga foran rittet var at dette tar jeg som en treningstur og av den grunn meldte jeg meg på i 'moderatarna' som startet 10 minutter etter 'rask gruppe'. Gjorde egentlig ingen andre spesielle forberedelser før rittet annet enn at jeg dagen i forveien begrenset treningsturen til kun en rolig tur/retur Øynaheia.


Etter ankomst Evje ble startnummer hentet, det viste seg å være forhåndspåmeldt ca. 40 i 'rask gruppe' ,deriblant Tengel Hjembo GSK, og bare rundt 15 i 'moderat gruppe'. Så at Jarle Storem GSK sto oppført i 'moderat gruppe' så det forvisset meg om at farten sikkert ville bli mer enn bra nok for meg i denne gruppa. Dessuten, sikkerhetsmessig er det adskillig mer bekvemt å legge ut i en mindre gruppe. Nå kom det adskillige flere påmeldinger i begge gruppene ettehvert, så vi ble flere.Vann og bananer ble klargjort, til dere som kjører hele bananer, jeg deler dem i to (bra tips fra min gode venn Jan Helge Reckmann, Team Schenker / VOCC) før jeg hiver dem på ryggen. Letter å skrelle og mer passelig porsjon. Varmt = mye vann, så 2 fulle flasker ble bunkret opp, tømte bare den ene, så det hadde holdt med ei flaske. Etter målgang drakk jeg derimot uante mengder av en knallgod saft/sportsdrikk så jeg kunne kanskje med fordel ha drukket mer under rittet.
Glemte å spørre hva slag drikk det var, kan det ha vært vivatapp ispedd no søtt ?
Det var absolutt noe av det beste jeg har slukket tørsten med.Før start ble det informert litt om løypetraseen, det var bl.a et par fe-rister og 2 tunneller som vi ble gjort spesielt oppmerksomme på.Kl. 10:30 stakk 'tur gruppa' av sted, ca 20 kvinner og menn, store og små, uten tidtaking, det var vel egentlig denne gruppa jeg skulle vært i med tanke på seightseeing Byglandsfjorden rundt.

På tide og varme opp og knipse litt bilder. Fikk noen bilder i det 'rask gruppe' la i vei klokka 11:00. Ti minutter senere stod jeg selv klar til start i 'moderat gruppe' som nå hadde vokst til nær 30 deltakere.

Starten var rolig, og gikk fra midt i Evje sentrum, kjørte sentrumsgata sydover og dreide høyre nordover ut på Rv 9. Syklet nordover Rv 9 forbi Bygland sag og ved første rundkjøring ved Bygland tok vi av Rv 9 og dreide vestover på den smalere vegen langs vestsida av fjorden. Beina kjentes gode og i den lille medvinden nordover føltes farten derfor irriterende lav. Men jeg hadde jo meldt meg på i 'moderat gruppe' og skulle jo bare ha meg en seightseeingtur.
Men med startnummer på ryggen og gode bein ble seightseeingturen fort avlyst! Jeg stillte dessuten i FOCC drakt så jeg var jo egentlig på jobb, som eneste FOCC'er følte jeg ekstra ansvar. Vi kom oss etterhvert inn i en rulle og det gikk rolig for seg frem til og med første og eneste motbakke av betydning.Som vanlig, de fleste kjørte bakken rolig, jeg prøvde og å ta det rolig, men klart det ikke, så jeg var først over bakketoppen, tok meg litt god tid på toppen for å la resten komme. Og noen kom, men ikke alle, om det var uhell eller respekt for bakken er jeg usikker på, men det var i denne bakken at en del glapp hovedfeltet.

Så var det utforkjøring, noen fe-rister, og så inn i en heller dårlig opplyst tunnel. Det var plassert ut brennende fakler nede langs tunnellveggene som markerte veibanen. Taktikken her var å holde rekkene og betryggende avstand, og selvfølgelig ikke finne på noen brå bevegelser hverken sideveis, eller i fartsretningen. Etter at 1. tunnel var passert kom vi etterhvert inn i passe bra driv i rulla. Det gikk i bra driv nordover. Tid og fart registrert jeg ikke, dessuten, jeg hadde glemt og resette computeren ved start. Så hvor det bar hen mht. tid/fart visste jeg ikke. Det eneste jeg visste var at jeg hadde lyst til å kjøre fortere. Og det ga seg vel litt utslag i ujevn kjøring fra min side.


  Her koser jeg meg med en "pinne" på etter målgang.


  GSK Jarle bryr seg ikke så mye om drikke når det er kjeks på få.... Mmm, deilig kjeks!

Vi kom etterhvert til veis ende nordover, og svingte inn igjen på Rv.9 ved Storestraum og begynte på turen sørover. Rulla fortsatte og tempoet var behaglig for gode bein. Til nå hadde vi syklet i så godt som vindstille hele veien. På vei sørover ble vi møtt med en forsiktig svak bris i mot oss. Og det var det tydligvis mange som merket, for ved den minste antydning til bris så stoppet rulla opp. Alt for få viste vilje til å dra. Seightseeingturen var jo for lengst glemt, så jeg forsøkte gang på gang å gå frem og dra opp litt tempo men ingen var villig til å følge med så det ble bare å brenne av en masse krutt. Men jeg hadde ikke til hensikt å komme til mål med ubrent krutt, så jeg fortsatte med mine smårykk, sikkert til stor ergrelse for resten i feltet. Jarle mente i allefall at jeg hadde kjørt litt for ujevnt og det har han sikkert rett i. Vi tok igjen noen få sykelister, inbilte meg først at dette var avhoppere fra 'rask gruppe' og det var jo ikke akkurat med på å dempe kjørelysten min. I etterkant viser det seg vel at dette desverre kun må ha vært tur sykelister. Men, jeg fyrte i alle fall av mer krutt, men til liten nytte, dvs. for egen del så ble det etterhvert til en veldig fin intervalltrening. Eneste jeg bommet litt på målgangen mht. intervallet, jeg ble dermed ikke først i gruppa til å krysse målstreken. Sluttida for gruppa vår ble 2.11.50, en 'moderat' tid sett i lys av de raskeste i 'rask gruppe' som kjørte godt under 2 timer. Men jeg er strålende fornøyd med tida.Takk til alle som var med å dro frem gruppa, Jarle ikke minst, dere andre kjenner jeg ikke navnene til. Det var en ung lovende junior fra KCK som imponerte i gruppa, han var ikke redd for å gå opp å dra, bra gutt!
Og jeg satte spesielt pris på at 2 - 3 av dere, fra Otra tror jeg, var med på å holde farten oppe da vi klatret bakken.        

Håper vi kan stiller flere FOCC's til neste år, rittet kan anbefales! Arrangørene gjorde en bra jobb, og opplegget med 'rask' og 'moderat' gruppe var fornuftig.Resultatliste finner dere på www.otra.no under sykkel sidene deres.

Sykkelhilsen Bjørn "Bolla" Birkeland

Fredag 15 jun 2007Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
2008 (45)
2007 (43)
august (6)
juli (3)
juni (7)
mai (6)
april (7)
januar (2)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil