Nyheter

Gran Canaria, første dag!

Nylig reiste FOCC til Gran Canaria på treningsleir. Denne øya i Atlanterhavet er som alle vet et meget populært reisemål for sykkelklubber. Gran Canaria kan by på suverene sykkelforhold på vinterhalvåret. Ikke minst med tanke på klimaet, men også pga det unike sykkelterrenget, med spektakulære svingete veier oppover fjellsidene, idylliske små landsbyer og flott utsikt over Atlanterhavet. Vi syklet omlag 500km på 5 dager. Under følger artikkel fra dag 1; hvor innkjøring , samt testing av sykler og utstyr var fokus.


Vi hadde forhåndsbestilt sykler på http://www.free-motion.net. Her var det meget godt utvalg av sykler og utstyr, til gode priser. Cirka 15-20euro pr dag for fullcarbon sykler. Free Motion gjorde et solid inntrykk, og servicen var upåklagelig! De tyske jentene som jobbet der var ganske så søte også faktisk!


Frode får utlevert sin sykkel av Free Motion-damen! Til høyre er Frekvens endelig klar for første sykkeløkt på Gran Canaria! Frode var kart- og løypeansvarlig på turen, og informerer her resten av gjengen hvor dagens første tur skulle gå.


Frode med kart og Ket med GPS geleidet oss ut av playa-området i retning Soria-dalen! 


Frode studerer kartet mens han sykler... Leder an, med resten av gjengen på slep!
Deilig å komme i gang og stemingen var meget god!


Allerede etter 1mil varslet Rånn tissestopp! Han hadde nok drukket for meget fruktjuice til frokost (?)


Dagens tur gikk innover sykkeldalen Soria. Planen var en rolig oppvarmingstur på ca 6mil, 500 høydemeter.
Viktig å teste at sykler og utstyr fungerte 100%, samt få igang beina!


I og med at det var en rolig dag på sykkelen, unnet gutta seg en cerveza på en liten restaurant langs veien! 


Vi bestilte en liten lunsj før vi syklet videre. Espen Rykk valgte dagens rett som var Gulasj, og var strålende fornøyd med valget. Krise derimot, som er en meget kresen mann, bestilte potatas, det eneste på menyen han turte å bestille!


Etter lunsj tok Ivar seg en tur på dametoalettet for å skifte bind. Ron sjekket ut fasilitetene på baksiden av restauranten, og ble skremt da han oppdaget at kokken vasket og oppbevarte potetene bak utedoen!
Frode viser hvor på kartet vi befinner oss!


Før vi snudde for å sykle hjem til hotellet, valgte vi å flørte litt med bakkene opp Soria for å teste ut hvor bratte bakkene var. Flotte stigninger, bratte svinger og nice view!


Frekvens virket lett og fin opp bakkene! Tydelig at all skigåingen i vinter har gjort godt for sykkelformen!


Rykk på vei opp bakkene...


Så vendte vi nesen hjemover igjen, retning Playa del Ingles. Dagen i dag skulle kun være en rolig oppvarmingstur! Men vi fikk testet syklene i de bratte serpentinsvingene, både oppover og nedover! Vi bare gledet oss til fortsettelsen... for vi hadde mye sykling foran oss de neste dagene!


Ved et tissestopp på vei hjemover, benyttet Ron (medisinsk ansvarlig) anledningen til å sjekke pusten til Ket Komet. "Alles in ordnung. Ikke noe rust i forgasseren her", kunne Ron konstatere før vi syklet videre.


Ket Komet og Rykk koser seg på sykkelen! Leg merke til Rykks nye sykkel-shoes fra Sidi. :-) Skikkelig porno!
Type Sidi ERGO 2 Carbon. Ligner nesten en rånebil fra Rykene. De skifter nemlig farge utifra hvilken vinkel du observerer skoen! :-) Holy Melony (!)


Flotte fotos av Frode Frekvens og Ivar Huntermeister, med Atlanterhavet som kulisse i bakgrunnen!


Nærmer oss Playa del Ingles igjen!


Palmer langs veien er ikke hverdagskost og absolutt ikke til å forakte! Sånn har de ikke på Løddesøl...!


Dagens løypeprofil.


Noen timer senere befinner vi oss på en koselig liten tapasrestaurant som het Tango Tapas! En restaurant vi ble sterkt anbefalt å besøke! ... Maten smakte fortreffelig og atmosfæren var intim og koselig med livemusikk og trivelig service! 

 
En talentfull negresse underholdt gjestene med spansk sang mens vi spiste! Sangdamen prikket ut Frode Frekvens som sin favoritt i restauranten, og dedikerte flere sanger direkte til ham! Frode var tydelig fasinert over oppmerksomheten! Krise var nok litt misunnelig (?) Stanley kjøpte forøvrig CD-plate av damen, som hun solgte senere på kvelden! "10euro (!), god pris for en brent CD", kommenterte Stanley! 


Før vi tok kvelden, koste Ket Komet og madammen seg med en herlig turkis drink!

Mandag 06 apr 2009Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
august (5)
juli (2)
juni (3)
mai (7)
april (9)
mars (1)
januar (2)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil