Nyheter

Dag 5 - Kongeturen med GSK

Dag 5 på sykkelsetet var kommet og den siste sykkelturen på Grand Canaria stod for tur. Noen FOCCere brukte dagen til å nyte den herlige sommerdagen i solen og andre tok en sykkeltur opp Fataga-dalen og til San Bartelome. Rykk og Frekvens takket ja til GSK’s hyggelige invitasjon til å bryne seg på de verste av de verste bakkene på denne Spanske ferieøya. Trodde du at Grøslekleiva var bratt? Vi lo av Grøslekleiva hele veien opp de 25 % bratte bakkene!


Dagens løype tar syklistene over 2 fjellpass fordelt på ca 130 km og hele 3070 høydemeter. Dette tilsvarer en stigningsindeks på hele 23 m/km. Til sammenligning har Color Line tour beskjedne 8 m/km. Turen tok gode 7,5 timer…  Ruta gikk fra Playa del Ingles – Puerto de Mogin – Mogan - St. Nicolas (punkt 3) – El Carrizal (punkt 5) – Ayacata – San Bartelome – Fataga – Playa del Ingles.


Rykk og Frekvens var ”oppe med faula” denne flotte fredagsmorgenen, og syklet i snaue 3 kvarter fra Playa del Ingles til Casa de la GSK i Montana Amadores.


Reiseleder Rune og gjengen strålte av sykkelglede og var ivrige etter å komme seg på hjul og spise litt høydemeter. Ikke bare GSK var å finne på sykkelen i dag. Jagerne fra Dølemo, karbonhestene fra Gjerstad og Birkenes var også å finne på øya. Et solid Sørlandsfelt var samlet. Moro, moro!


Torleif Tannhjul og Rune Ræser koste seg i front og nøt den svale brisen.


Sørlendingene er på vei opp første stigning fra Mogan mot San Nicolas. I denne bakken møtte gjengen på flere nordmenn som syklet og nøt fersk melkesyre.


Rykk kjører effektivt ned de tekniske partiene og holder god fart i den spektakulære utforkjøringen til San Nicolas. 


Jon Vehus (Dølemo), Dag Skorstøl (Gjerstad), Rykk (FOCC), Kristian og Tom Helge Pedersen (Dølemo), Torleif Kleppe og Michael Mørland (GSK) viser tommel opp for Sørlandsgjengen. De befinner seg nå i San Nicolas og lesker strupen med vasser, kola og annet friskus-drikk. Da Boyz har allerede tilbakelagt gode 60 km og er nå spente på de beryktete 20-talls stigningene. Disse kan grovt sett deles inn i 2 etapper med El Carizzal i midten…


Torleif Tannhjul tar ansvar i front. Denne unge herremannen var utrolig sprek og viste ingen svakhetstegn som verken FOCC eller andre kan ta nytte av denne sesongen. Heads up for denne karen under Bukken!


Dag Gjersdøling og Michael Michelin henger lett med opp de første stigningene etter San Nicolas. Helt i venstre billedkant kan man skimte to Sørlandssyklister. Ser jammen ut som en FOCCer har blitt hengt av. Kan jo ikke stemme…


Familien Pedersen er også på tur og koser seg i varmen. Legg merke til Pedersen junior som har ikledd seg ”lange bein” for anledningen. Tipper det blir siste gangen denne unge herremannen dropper solkrem på beachen… 


Rykk og Nils Magne fra GSK i fint driv opp fjellet, men sliter muligens litt med farten til Torleif i front... (?)


Noen sinnsyke serpentinere ble forsert. Bildet taler for seg selv.


FOCCs utsendte fotograf syntes han tydelig kunne høre at Mr Tannhjul nynnet på ”My legs are OK” på veien opp fjellet. ”No matter what they say, I know they are okey!”


Thorleif gir gass og holder kadensen oppe og viser respektable sykkelbein til fotografen.


Kaptein Rykk har satt inn høygiret på kvinnfolkskiva på sin Cannondale med 3-delt krans og stiger lett opp småkollene. Syklene som FOCCerne leide fra Free Motion var pålitelige og fungerte knirkefritt hele uka.


Ræser har også trent godt denne vinteren, noe han beviste opp de første 22 % motbakkene. ”Dette er moro moro, men tungt, tungt”, peste den glade GSKer. ”E skulle gjerne hatt kompakt-utvekslingen din, Frekvens”, fortsatte Rune og tråkket i vei med en noe lav kadens.


Michael Michelin fulgte rett bak Rune og gliste hele veien opp. Denne gutten har alltid et smil på lager, uansett hvor bratt motbakkene blir.


Til tross for veldig smale veier, var asfalten av meget høy kvalitet hele veien opp fjellet. Et flott terreng!


Jon Kanon er godt fornøyd etter å ha besteget 1. etappe av dagens 2 manndomsprøver. ”For et fantastisk landskap. Nesten som å sykle i Grand Canyon”, utbrøt Kanon og kikket rundt til alle kanter. ”Dette er noe anna enn Dølemoheiene ja!” Denne sykkelturen blir av mange kalt Kongeturen, og det med god grunn!


Frekvensen har også kommet seg opp bakkene og kunne ikke tro at bakkene skulle være så ekstreme. Han trodde at de verste motbakkene var unnagjort, men der tok han jammen feil gitt. Dette var bare en smaksprøve… Når det gjelder Rykk og Nils-Magne, befant de seg på gjeldene tidspunkt på et helt annet sted. De tok en litt lengre vei med flere høydemeter via Artenara og Telde før de tok sørover igjen til Ayavata. Eller syklet feil, som vi også kan kalle det… :-)


Frutti manner seg opp for den knallharde stigningen opp fra El Carrizal. Her lukter man på motbakker helt opp mot 25 %. I følge sikre kilder har en Eresfjording med navn Kurt Asle uttalt seg og beskrevet disse veiene som de verste bakkene han har syklet noengang. De er først og fremst sinnsykt bratte, men i tillegg flater de ikke ut før etter gode 15 km.


Michael og Frode er strålende fornøyd og stolte over å ha forsert den hardeste etappen og har all grunn til å smile.


Polkadottene er samlet på toppen for å nyte utsikten og innta kalorier. Fra venstre ser vi Kristian, Tom Helge, Dag, Torleif, Rune, Jon og Michael. Disse karene tråkket altså opp fjellet med letteste utveksling på 39-25 og hadde en kadens helt ned på 30 tallet. Det viser styrke og gode bein. Respekt! Ingen tvil om at denne gjengen vil bite fra seg i år…


Frode Frekvens pustet lettet ut over å endelig ha kommet opp de bratteste av de bratte bakkene, og så frem til å trille inn til Ayacata for en deilig pasta Carbonara. ”Men den gang ei, jommen sa jeg smør”, forteller Frekvens til redaksjonen. Klatringen var fortsatt ikke ferdig og det gjenstod gode 20 min med tråkking og stamping før en kald drikke kunne bestilles. I øvre venstre billedkant ser vi så vidt GC 60 fra Telde mot Ayacata svinge seg langs fjellkanten. Her kom Rykk og Nils Magne omsider opp...


Det går fortsatt oppover. I høyre billedkant kan man så vidt se konturene av St. Nicolas som Sørlendingene kom opp fra.


Flott blomstring og praktfull utsikt preget hele denne minnerike sykkeldagen. En virkelig høydare!


Frode er kommet frem til Ayacata og der møter han jammen gamle kjente fra studenttiden i bartebyen Trondheim. NTNUerne hadde også tatt turen til Grand Canaria denne uka. De mimret og pratet i vei med FOCCeren Frekvens og delte på sykkelerfaringene fra Grand Canaria. Denne grønnkledde artig-gjengen vet også å kose seg ved enhver anledning og stappet innpå den ene etter den andre iskremen. Namme, nam! ”Utrolig artig å møte denne gjengen igjen”, kunne Frekvens fortelle. ”E viste at de var på øya, og at e endelig traff gutta på siste dagen, og på lunsjstopp var jo bare rosinen i pølsa”, sa Frode og mimret om de gode dager med sykling i Trøndelag.


Endelig kom Nils Magne og Rykk opp til Ayacata. Nå var gutta slitne og tørste etter å ha syklet den siste timen på tomme vannflasker. Det ble hele 20 ekstra km i beina og gode 500 høydemeter mer på disse sprekingene. Ikkje galt. ”Dy-å-hallaan, dette var tunge greier”, peste Rykk når han kom frem og snappet etter luft mellom orda. Nils Magne var enig, men også veldig fasinert over terrenget og de flotte veiene. ”Moro med litt ekstra klatring da,” prøvde Frekvens seg og ventet spent på en positiv reaksjon. Det kom ikke en lyd fra FOCC-kapteinen… Nå skulle det smake med pasta og en iskald kola…


FOCCs utsendte fotograf viser tommel opp og takker for en flott tur med Sørlandsgjengen.
Dette gjør vi gjerne igjen!


Reisefølget koser seg med middag den siste kvelden og snakker om alle de flotte opplevelsene de har hatt, både på sykkelsetet og ved bassengkanten. Takk for en strålende tur!

Lørdag 18 apr 2009Alle (306)
2021 (1)
2019 (4)
2018 (1)
2017 (8)
2016 (18)
2015 (31)
2014 (22)
2013 (19)
2012 (23)
2011 (20)
2010 (26)
2009 (41)
august (5)
juli (2)
juni (3)
mai (7)
april (9)
mars (1)
januar (2)
2008 (45)
2007 (43)
2006 (4)
LocaToWeb - GPS sporing i sanntid til din mobil